Du er her:

Sosiale aktiviteter

articleimage

Sosiale aktiviteter for klassen utenom skoletid styrker samholdet i klassen og gir mindre grobunn for negativ adferd sånn som mobbing. Det er også positivt for foreldregruppen å bli kjent. Hvis lærer ønsker/ har mulighet til å bli med på noen av aktivitetene er dette et ekstra bonus. Kjekt for foreldrene å bli kjent med lærer.

På høstens foreldremøte er det en ide å bestemme hvor mange aktiviteter klassen ønsker å gjennomføre i løpet av skoleåret. Minimum en aktivitet utenom jule- og sommeravslutningene, gjerne på høsten så man tidlig blir kjent. Bestem hvem som har ansvaret for å dra igang aktivitetene, og fordel foreldrene i grupper.

Forslag til sosiale tiltak man kan iverksette i en klasse:

  • Høsttreff, bær/sopptur, grilling, loddsalg (hver elev tar med en gave), refleksløype, juleverksted.
  • Arrangere juleavslutning. Skolen/elevene har ansvar for underholdning, foreldrene har ansvar for resten. Invitasjon, bespisning, nisse(?)+ gave, lotteri (gaver til lotteri), lys, kopper og asjetter, gave/blomst til lærer (bruk penger fra loddsalget), rigging og rydding.
  • Arrangere sommeravslutning. Møtes i fjæra for grilling, gjerne loddsalg. Passer fint å ta i middagstid. Felles lek, natursti, konkurranser kan arrangeres hvis noen vil.

 

  • Møtes på ettermiddag/kveldstid til grilling/ bading/ skitur /skøytebanen/Lekedilla/Bratten aktivitetspark/bowling eller tilsvarende aktiviteter. Dette krever lite forbredelser, og folk kan selv ta med det de ev. ønsker å spise/drikke. Det blir ofte bedre oppmøte om man velger aktiviteter som søsken også kan være med på. Aktivitetene bør ikke koste så mye.
  • Overnattingsturer, gjerne med undervisning lagt til overnattingsstedet neste dag. Dette krever litt mer planlegging, litt penger og forutsetter at noen foreldre blir med på overnattingen. Egner seg kanskje best for de største elevene. Dette er gjerne VELDIG populært!